Det är inte alls svårt att inbrottssäkra ditt hus inför semestern. Du kan fixa hemlarm, be en anhörig titta till huset eller en granne som kan hålla koll medans du är på semester så du slipper oroa dig för inbrott.

Att åka på semester är nog något alla tycker är årets höjdpunkt. Men det kan skapa lite oro om man hela tiden funderar på om man fått inbrott eller inte under tiden man är borta från sitt hus. Det finns mycket du kan göra för att inbrottssäkra huset inför semestern som heller inte behöver kosta så mycket.

Hemlarm

Det är viktigt att du har ett hemlarm i huset, inte bara inför semestrar utan under hela året. Det finns många olika varianter man kan ha med kamera, rörelsekännare och du kan även styra hemlarmet från appar i telefonen. Tänk på att alltid sätta igång hemlarmet när du lämnar din bostad. Ett larm är bra vid inbrott då det ger en signal till vaktbolaget om det inte larmas av inom ett vist antal sekunder eller minuter.

Sätt timer

Om du inte vill att ditt hus ska se helt obebott ut när du far på semester kan du installera timer på exempelvis radio och lampor. Ett tänt hus går sällan inbrottstjuven in i då man tror att någon är hemma. Om du dessutom har en timer på radion så förstärker ljudet känslan och tron om att någon faktiskt är hemma. Men tänk på att inte bara ha det under kvällstid. Tjuvar kan planera i förväg vad dom ska slå till så ha lampor och radio satt på timer även under dagen.

Be andra titta till huset

Att be anhöriga eller grannar att titta till ditt hus undre tiden du kommer vara på semester är bra. Någon kanske behöver vattna blommor eller ta hand om katt eller annat husdjur. Men be också att grannen slänger sopor i din soptunna till exempel då det kan vara ett sätt för inbrottstjuven att förstå att ingen är hemma om din soptunna står helt tom. Det kan låta långsökt men ger en eventuell tjuv ett tecken på att de som bor i huset inte är hemma.

Det finns massor att tänka på för att inbrottssäkra ditt hus inför semestern. Kolla på de alternativ som finns och installera ett larm om du inte redan har ett i huset.