Planerar du att köpa sommarstuga i fjällen? Det är ett stort och mycket roligt projekt som kommer att ge dig och din familj mycket glädje i många år. En stuga i fjällen är också en bra ekonomiskt investering. I fjällvärlden passar det särskilt bra med en timmerstuga. Timmerstugan passar både in i naturen och i själva kulturlandskapet. Du bör välja en timmerstuga som passar dina behov och som dina barn verkligen kommer att trivas i. Genom att låta dina barn uppleva de svenska fjällen ger du dem både många minnen, kunskap och möjlighet till spännande aktiviteter som att åka slalom, skoter, fiska och vandra i fjällen.

Det bästa sättet att få den fjällstuga som uppfyller dina behov är genom att köpa en tomt med bygglov och köp stugan som byggsats. Antingen tar du hjälp av kunniga vänner och sätter ihop stugan själv, eller så låter du en byggfirma göra jobbet åt dig. Inom en vecka har du en riktigt snygg timmerstuga på din tomt. Dalbo Timmerhus har många timmerstugor som du kan välja mellan.

Välj rätt timmerstuga

Vilken timmerstuga som passar er som familj beror både på hur många ni är och hur mycket som ni tänker vara i stugan. Många stugor i fjället kan användas som året om-boende. Vissa har riktigt lyxiga fritidshus. Naturligtvis vill du kunna vara där på både sommaren och vintern. Genom att välja en timmerstuga med mycket fönster och loft, får du en stuga med rymd och mycket ljus. Tänk dig att sitta inne i stugan på sportlovet och kunna se norrsken spraka över fjällen.

Upplev fjällen

Det som gör just timmerstugan så speciell är att den passar in i kulturlandskapet. Förr i tiden hade folk timmerstugor i norr. Du kan också välja att ha ditt fritidshus naturfärgat, så att det knappt syns och helt smälter in i miljön. En fin timmerstuga i fjällen ger också dina barn en möjlighet att uppleva den svenska naturen och vildmarkslivet på nära håll. Du ger dina barn minnen för livet när ni tar skotern eller skidorna ut på fjället en dag och grillar korv. Eller när ni gör en vandring en varm sommarnatt i midnattssolens sken. Sveriges bästa vandringsleder hittar du i fjällen. En stuga i fjället är både för nuet och framtiden.