Alla barn älskar att hoppa! Vad är roligare än att studsa upp och ner tillsammans med syskon och kompisar – gärna till musik och glada tillrop? Här får du tips på hur du kan förgylla barnkalaset med en riktigt fin hoppborg, och hur du ska tänka runt säkerheten.

För att få en garanterat välkonstruerad, säker och fin modell så är en hoppborg från Bergamunken ett perfekt val inför kalaset. Här finns det många hoppborgar i alla prisklasser och du kan välja bland olika teman – allt efter tycke, smak och plånbok.

Några exempel på teman som barnen kommer uppskatta är:

  • Djungelhoppborg – med spännande djur i dekorationen och liten rutschkana
  • Party hoppborg – sprudlande tema i massor av färger
  • Kalasborg – dekorerad med tårtor och girlanger
  • Hinderbana – rolig hoppborg med klätterbanor
  • Törnrosa vagn – en särdeles lyxig hoppborg för alla prinsar och prinsessor

Garanterad säkerhet och skratt

En av de viktigaste säkerhetsåtgärderna som du kan vidta med en hoppborg är att se till att den står stadigt förankrad och har säkerhetsmattor. Det är också bra att hålla koll på vädret eftersom hoppborgar kan bli instabila om det blåser för hårt och hala om det regnar. Det är också bra om det inte vistas för många barn i hoppborgen på en gång. Hur många som är säkert beror framför allt på storleken du väljer. Det bör också alltid finnas minst en vuxen närvarande.

Komplettera med clowner, musik och godis

För att barnkalaset ska bli komplett är det trevligt att lägga till saker som går i samma tema. Många barn älskar underhållning och uppvisningar, och det kan därför vara roligt att hyra in en clown, en trollkarl eller ballong-konstnär. Barn tycker också att det är kul att klä ut sig och beroende på kalasets tema kan det handla om allt från läskiga spöken till unicorns och sagofigurer. Musiken och maten kan också väljas efter tema, och om du är osäker på vilka låtar barnen gillar kan du kolla upp listor i tidningar och i streamingtjänster. Det är ofta enkelt att söka på olika teman som till exempel ”Musik för barnkalas, 5år” eller ”cirkusmusik” för att få fram lämpliga spellistor.