Vad för appar finns det för barn som hjälper till med lärande och aktiviteter? Allt spelande på skärmen behöver inte vara av ondo – det finns numera en hel del program som används av både föräldrar och skolor.  

barn mobilFrågan att låta barnen ha obegränsad skärmtid, eller tvärtom inte ha skärmtid alls är omdiskuterad. Men det finns gott om appar till mobil som får barnen att lära sig saker – och att aktiveras genom rörelse. Och om barnen använder sina mobiler så mycket att de ibland tappas i marken och får repor eller sprickor, kan du enkelt laga via https://www.appfix.se/priser/apple/.

Mobilen som läromedel

På NE.se går det att läsa om olika läroappar som barnen kan använda via surfplatta och mobil. Det är bland annat pussel- och stavappar, räkne- och sorteringsappar:

Att växla mellan traditionella och digitala hjälpmedel skapar en dynamik som leder lärprocessen framåt på ett lekfullt sätt – NE.se

Juniorapparna är framtagna av experter som anpassat apparna för utbildning och lärande, särskilt för barn i förskolan och uppåt. De är tänkta att hjälpa barn att lära sig på ett roligt och lekfyllt sätt, till exempel att lära sig räkna, skriva och läsa utifrån sin nivå. Det gör att apparna är uppskattade både bland barn och pedagoger, liksom lärare i olika årskurser.

Appar som inte rekommenderas

I en annan artikel går det att läsa om appar som däremot inte rekommenderas för barn, det är till exempel appen Yik Yak som är en slags anslagstavla, vilket är tänkt att föra samman folk som befinner sig geografiskt nära varandra. Men eftersom användarna är anonyma har den blivit populär på skolor, där den används för att sprida rykten och olämplig information om både elever och lärare.