En kunglighet får nog presenter så att det räcker och blir över. Vad skulle man själv skänka i gåva till en kunglighet? Kanske är inte guld och silverornament det enda som duger för en prinsessa. Det Adrienne fick av sina föräldrar, förutom kärlek och andra gåvor, var att dopdagen sattes till deras kärleksdag, den 8 juni.

Vad skänker man egentligen som doppresent till nyfödd prinsessa? Det finns nog många bra svar på den frågan – allt från släktklenoder till vackra hantverk. Vi vet också att tidigare kungligheter har fått allt från slott till vackra parker och promenadstråk. Alléer, sjöar och skogar är alla gåvor som brukar ges till kungligheterna. Det råder nog inga större tvivel om att Madeleines och Chris nyfödda prinsessa Adrienne kommer få långväga gåvor från hela världens olika kungahus. Som pricken över i:et firas hon med att få sin dopdag på Madeleines och Chris kärleksdag, 8 juni. 

Den dyrbaraste dopgåvan är kärleken

Den 8 juni utmärker sig för Madeleine och Chris O’Neill som en alldeles särskild sommardag. Det var nämligen dagen då de gifte sig och blev man och hustru. Vi är många som minns hur Chris var nära att svimma av känlsor som svämmande över. Samma dopdag har även storasyster Leonore, som också fick sin dopdag den 8 juni.

Vad hon får för fler gåvor vet vi inte just nu, men vi vet att lille Gabriel i alla fall fick en rastplats, en skidslinga i Dalarna – och av självaste statsministern fick Gabriel 31 böcker med olika klassiska barnvisor. Victoria fick två ståtliga hästar i doppresent. Är man själv ute efter att hitta på en lite originell doppresent kan man alltid inspireras av vad kungligheterna har fått i doppresent. Det kanske inte är fullt möjligt att ge bort stora landområden, men något vackert melodispel eller kanske någon fin teservis brukar vara populära presenter vid dop, både till kungligheter och för oss vanligt folk!