Att ha med sig en present när man går på dop är mer regel än undantag. Nedan följer några tips på vad man kan köpa.

 

pexels-photo-325690Det är oftast riktigt kul att handla Doppresent inför ett dop eller en namngivning. Det kan dock vara svårt att hitta på vad man ska köpa. Oftast fungerar de flesta traditionella presenter som leksaker, prydnadssaker i silver, smyckeskrin,  halsband och berlocker. Men även lite mer originella doppresenter har blivit allt vanligare, som att köpa ett träd och plantera det åt den nyfödda. Väljer man exempelvis sorten ek kan trädet sedan fortsätta växa i flera hundra år. Detta är vanligt förekommande i Linköping där det planteras massor av träd i både stadsdelar och naturreservat. Ett alternativ som alltid är uppskattat och efterfrågat är att skänka pengar till organisationer som World Childhood Foundation eller stiftelsen Min Stora Dag. Detta skriver Aftonbladet, som berättar att Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill bad om detta när prins Nicolas föddes.

 

Dyra doppresenter till kungligheterna

Något som orsakat mycket debatt i media är just de doppresenter som kungligheterna får, enligt Expressen. Prins Nicolas, hertig av Ångermanland fick förutom bidrag till organisationerna ovan en upptäckarpark. Prins Oscar som blev hertig av Skåne, fick där en naturlek som doppresent. Naturleken blev belägen i nationalparken Söderåsen och helt byggd av skogs- och naturmaterial.

 

”I samband med dopet förväntas vi överlämna en present från Skåne och det vill jag att vi gör något riktigt bra av. Min tanke är att skapa något beständigt som främjar god hälsa bland barn och ungdomar, vilket jag vet att även kronprinsessparet tycker är viktigt”, sa landshövdingen Margareta Pålsson vid överlämningen.

 

När Estelle föddes fick hon en 700 meter lång sagostig vid sjön Tåkern i Östergötland där hon blev hertiginna. Prinsessan Leonore som blev hertiginna av Gotland fick ett eget russföl.