Simkunskaper är viktigt, och roligt! Bor familjen på landet kanske en pool i trädgården är perfekt att träna sim i under sommardagar, om man i stället bor i stan är en simkurs på badhuset att rekommendera.

pexels-photo-61129Bor man med sin familj ute på landsbygden kanske det inte finns ett utomhusbad med bassänger som barnen kan bada i på sommaren, och kanske är det dessutom långt till närmaste sjö. Då kan det vara värt att för barnens skulle skaffa en pool att lära sig simma och leka i under heta sommardagar. Varför inte på gården? Då kan du både ha uppsikt samtidigt som det är lätt och snabbt att man tar sig ett dopp själv en varm morgon.

Att lära sig simma tidigt

Vänj barnet vid vatten redan som nyfödd, satsa på simskola och stressa inte. Så lär du bäst barnet att simma. ”Det viktigaste är att träningen är lustfylld”, säger simläraren Mona-Lisa Wernesten – Dagens Nyheter

Det är väldigt viktigt att barn lär sig simma, och gärna det tidigt i livet. Det är inte bara en frihet, det är dessutom en stor trygghet – för barnet och föräldern – om barnet kan leka och vara säker i vattnet trots att det inte bottnar. Nu skrivs det i Sveriges Radio om hur barn från Syrien och andra barn, som av någon anledning inte lärt sig simma, får lära sig simma i Strängnäs, något som sker över i stort sett hela landet.

Om du bor i Stockholm och vill lära dig simma, eller sätta dina barn i simskola, kan du läsa mer om det på Stockholm Stads hemsida.