barn-i-skogenSommaren är helt slut trots envisa solstrålar som letar sig in och värmer oss nu under hösten. Många barn är ledsna för att sommarlovet är över men många är ändå glada för att vara tillbaka i skolan igen. Man behöver dock inte vara för ledsen, för tiden går fort och snart är det dags för höstlov och då finns det massor av roliga saker att hitta på med barnen, vi ger några bra tips!

Vi har tidigare skrivit om tips på sommarlovsaktiviteter, men nu ska den handla om höstlovet och vad man kan hitta på för skojigt med sina barn då. Många tycker att sommarlovet gick fort, men faktum är att det är det längsta lovet vi har i Sverige och höstlovet är betydligt kortare, bara en vecka. Det infaller under 2016 på vecka 44, men det varierar lite från år till år och år skola till skola. Gör hela familjen glad genom att börja spåna på höstlovsaktiviteter redan idag!

Resa är det nya

Det är allt vanligare att familjer reser bort på loven, och har man råd och möjlighet till detta så är det en jättebra idé. I Expressen Allt om Resor kan man läsa om billiga höstlovsresor. Och där tipsas det bland annat om Medelhavet, med resmål som Cypern, Rhodos, Kreta och Antalya. Men även Kanarieöarna och delar av Afrika och Asien står bra i kurs om man vill bege sig iväg någonstans med familjen.

Halloweenfest och picknicks

Faktum är att Halloween infaller under höstlovet, och vad är då bättre än att styra en hejdundrans halloweenfest för både stora och små! Egentligen så behöver man inte förbereda så mycket, det räcker med lite lekar, dricka och tilltugg. Det roligaste är ju faktiskt att klä ut sig till något riktigt läskigt! Är man lite mörkrädd och inte vill bli skrämd är det superhärligt att ta med familjen på höstpicknick! Packa en korg full med all världens godsaker och bege er iväg till någon plats där ni kan vara i några timmar. Glöm inte att packa några extra filtar, det är kallt i oktober och november!