Pojke fiskarHar du en tonåring hemma som kommer att gå sysslolös en del av sommaren, eller hela? Har hen provat fiske? Om inte kan det vara ett bra tillfälle nu i sommar. För sjätte året i rad genomförs satsningen Börja fiska, som syftar till att få fler ungdomar intresserade av fiske.

Abu Garcia, Sportfiskarna, Sveaskog och sportfiskebutiker i hela landet arrangerar tillsammans Börja fiska, ett projekt för att få fler barn och ungdomar att upptäcka sportfiske. Sammanlagt kommer 5000 barn att få möjlighet att låna ett ”startkit” för fiske. I det ingår:

  • Ett haspelset eller inkapslat set från Abu Garcia.
  • Ett medlemskap i Sportfiskarna.
  • Olycksfallsförsäkring från Svedea, när medlemskapet i Sportfiskarna har registrerats.
  • Fiskehandbok.
  • Fiskekort.

Helt gratis är det inte att ta del av satsningen. Man måste betala 200 kr i disposition, och underteckna ett låneavtal tillsammans med sin målsman. Men det är ändå en liten avgift, med tanke på vad man får.

Satsningen kommer att märkas på orter i hela landet, från Ystad till Kiruna. Det här är inte första gången som Börja fiska arrangeras i Kiruna. En artikel om när Vildmarkshörnan, en butik på orten, deltog i Börja fiska 2015 finns att läsa här. Det var det femte året som projektet genomfördes, skriver Norrländska socialdemokraten.