I en hel del av det äter döljer det sig massa onödiga tillsatser som socker. Här skriver vi om hur du ska utmana dig själv och din familj och trappa ner ordentligt på ert sockerintag, för att undvika att någon av er drabbas av diabetes eller helt enkelt dippar lite fler gånger under dagen än vad som egentligen är nödvändigt.

Vi har skrivit mycket om mat och här kan vi tipsa om ännu en sida som erbjuder jämförelser mellan olika matkassar och det är matkasse.nu. För vi kan inte säga det allt för ofta: matkassar är ett så smidigt sätt att starta ett nytt liv på. Det är genom din kost som din kropp får i sig alla näringsämnen – och dåliga ämnen. Utmana dig själv med att köpa en matkasse utan några dåliga tillsatser.

Chiapudding är en bättre mellis än vitt bröd med nutella.

Laga mat utan socker

Hur hittar man egentligen mat utan tillsatser? Nja, så enkelt är det inte. Tillsatser behöver ju inte vara dåliga. Det finns tillsatser som rent av är bra! Men det finns också tillsatser som är helt onödiga och som bara skapar massa onödigt mycket socker och salt i det du äter. Även palmolja och fosfater är tillsatser som du ska hålla dig och familjen borta från. Här kan du skriva om hur du håller dig och familjen borta från dolda sockerarter. Det är lätt att tro att vegetariska alternativ är nyttigare än kött, men det är inte alltid fallet. Lär dig hitta de dolda tillsatserna!

Socker är billigt och väldigt gott, det är vi alla överens om! Men det är faktiskt ett livsmedel vi inte behöver. Det är till och med dåligt att äta socker, man kan bland annat drabbas av diabetes. Sockret döljer sig lite här och var och det är bra om du har för vana att innan du klickar hem några varor i lugn och ro läsa igenom innehållsförteckningen. Fördelen med att sitta hemma och klicka hem varorna är att du gör det i en lugn och sansad miljö, kanske gör du det inte heller när du är trött efter jobbet utan snarare när middagen är serverad och ungarna sover?

Laga inget mer mat med dolt socker!