När vi kommer in i de mörkare månaderna av året är det viktigt att satsa mycket på belysning till hemmet. Vill man följa med i trenderna är det synliga och snygga ljuskällor som gäller. Och julbelysningen följer de trender som vi ser i största allmänhet.

962558-fairy-lights

Den som vill vara trendig i höst när det kommer till belysningen bör satsa på ljuskällor som syns och får stå i centrum, skriver Sydöstran. Man kan alltså lägga bordslamporna i trä och de tunga taklamporna med industrikänsla på hyllan, för att istället köpa lampor med genomskinligt glas eller i metall. När man har dessa armaturer får verkligen ljuskällan synas och att ha snygga ljuskällor är alltså viktigare nu än någonsin förr. Trenden med synliga glödlampor har synts ett bra tag nu, men i höst har den verkligen tagit fart på riktigt och har börjat bli lite mer av ett måste än en trend.

Glödlampan först

När man ska ut och lampshoppa är det alltså först och främst själva glödlampan som man bör hitta. Har man hittat en snygg sådan kan man sedan börja tänka på vilken armatur man ska ha. Och för att hitta något som är unikt och som inte alla andra har, är det bästa tipset att ge sig ut på nätet. Exempelvis har sajten http://www.lampgallerian.se/ allt man kan tänka sig när det kommer till lampor och belysning.

Julbelysningen följer trenderna

Till hösten är det även smart att börja tänka på hur man ska belysa sitt hem till julen. Det som är bra med årets jultrender är att belysningen och pyntet är ganska så neutralt och följer de stora trenderna, vilket gör att man kan ha julbelysningen framme redan till hösten. Här kan man läsa om att julens trender följer höstens som till exempel med sammet och mörkblåa nyanser.